Over liefde gesproken...

Over liefde gesproken...

Ssssttt.... hoe ga jij om met stilte?

BespiegelingenPosted by LiefdeWerk Wed, October 19, 2016 12:58:11

Vandaag hebben we tijdens de meditatieles voor beginners geprobeerd de stilte op te zoeken en daarin aanwezig te zijn. De stilte in jeZELF. Want… pas in die stilte, kun je jezelf werkelijk ontmoeten. Dat klinkt eenvoudig, maar is echt niet zo gemakkelijk.

Hoe vaak zijn we niet ongemakkelijk als er stiltes vallen, als je met iemand in gesprek bent? En wat is jouw neiging als je helemaal gaat ontspannen, rustig gaat zitten en de stilte toelaat? Kun je überhaupt even alleen zijn? We hebben allemaal een eigen aangeleerd patroon, hoe we omgaan met ontspanning en stilte. Soms ontstaan er hele worstelingen, voordat we onszelf die ontspanning en stilte gunnen en “gewoon” kunnen “zijn”.

Patronen

Bij de een ontstaan er veel gedachtes over wat er allemaal nog gedaan moet worden (de denker), de ander kan sowieso niet stil zitten “hup, vooruit, werk aan de winkel” (de doener) en de ander voelt ieder pijntje in zijn lichaam of verzandt op andere wijze in “dit voelt niet goed” (de voeler). En natuurlijk zijn hier allerlei gradaties in te ontdekken. De een heeft geleerd dat ie altijd zijn best moet doen (gewoon “zijn” is dan opeens hard werken!) en de ander stemt bijvoorbeeld altijd eerst af op het gezelschap en kan pas rustig zitten, als de ander dat ook doet. Zo hebben we allemaal onze patronen.

Maar…. Dat is niet wie we werkelijk zijn. Tijdens de meditatieles ontdekken we onze patronen en pellen we laagje voor laagje af, om zo ons ware zelf te mogen ont-moeten. Dat is uiteindelijk waar het in dit leven omdraait. Je mag jezelf zijn, gewoon zoals je werkelijk bent.

Woensdag 16 november start weer een nieuwe reeks van 10 lessen “Mediteren kun je leren”. Je bent van harte welkom! Meer informatie: www.liefdewerk.info. Of bel me eerst om te weten of dit bij je past (06-22329846).

Ik wens jullie een mooie dag met momenten van ontspanning en stilte. Al zijn het slechts momenten van 5 minuten. Gun het jezelf, zoek jezelf weer op.

Namaste

Angela