Over liefde gesproken...

Over liefde gesproken...

Don't hurry, be happy!

BespiegelingenPosted by LiefdeWerk Mon, November 07, 2016 15:05:04

Op het raam naast mijn voordeur is deze tekst te lezen. Om een ieder eraan te herinneren dat we tijd mogen nemen. En mijzelf natuurlijk ook!

Ik had zelf altijd haast, en betrap me nog steeds weleens op de oude gewoonte dat ik het gaspedaal indruk, dingen te snel te wil, soms gehaaste beslissingen neem. Maar inmiddels heb ik ook ervaren wat het me brengt, als ik wel de tijd neem.

Innerlijk kompas

Als we onszelf de tijd gunnen, geeft dat ruimte om te luisteren naar wat er in ons leeft. In onze binnenwereld. Dan kunnen we steeds meer afstemmen op ons innerlijk kompas. En dat is nodig, want wat laten we ons toch vaak afleiden door de buitenwereld. Let maar eens op hoe u, zonder er bij na te denken, doet wat een ander van u vraagt. Dat klinkt heel behulpzaam. Maar daarbij kunnen we ook over onze eigen grenzen gaan. Door dingen te doen die niet passen bij wat we zelf willen, bij wie we werkelijk zijn. Zo kunnen de stemmen van anderen uw eigen innerlijke stem behoorlijk overschreeuwen.

En dan zijn er ook nog eens de stemmen uit het verleden. Misschien komt u uit een groot gezin, waarin de rust ontbrak, of had u een vader of moeder die regelmatig tegen u zei “schiet op”. Ook van die stemmen kunnen we echt last hebben in ons dagelijks leven. Ook kunnen deze stemmen uit het verleden u vasthouden aan hoe u het altijd heeft gedaan.

Hoe meer afstand er is tussen wat leeft in onze binnenwereld en wat we daarmee doen in de buitenwereld, hoe meer stress dat oplevert. Zo kan stress, bijvoorbeeld bij een burn out, een noodzakelijke herinnering zijn om weer terug te gaan naar onze essentie. Wie ben ik? Wat wil ik?

Alleen-tijd

Hoe belangrijk is het dan om tijd te nemen voor uzelf, uw ware zelf. De een doet dat aan het eind van de dag in stilte, in meditatie, de ander door een wandeling te maken of te schilderen. Hoeveel tijd gunt u zich om contact te maken met uw binnenwereld? Wat is uw manier van alleen-tijd? Kunt u aan uw partner aangeven dat u graag even alleen wil zijn? En als er iets aan u wordt gevraagd, kunt u zichzelf dan ook de ruimte geven? Aangeven aan de ander, dat u het nog niet weet en er later op terugkomt? Dat klinkt toch vrij eenvoudig en vooral ook heel ontspannen. Toch?

Toeval

Als we zo steeds meer afstemmen op wat leeft in ons hart en daar naar durven handelen, komt u in een flow, in de stroom van het leven. Dan leeft u het leven zoals dat bedoeld is voor u, dat afgestemd is op uw essentie. Én zult u steeds meer synchroniciteit in uw leven ontdekken. Dat dingen niet voor niets gebeuren. Mooie ontmoetingen, bijzondere gebeurtenissen op uw levenspad, precies op het juiste moment. Toeval bestaat niet. Nou, oké, soms. Een gezonde dosis nuchterheid geeft een stevige basis. Maar er is zoveel meer tussen hemel en aarde. Ga het ontdekken, op een simpele manier.

Geef uzelf tijd en laat uw leven zich ontvouwen…