Over liefde gesproken...

Over liefde gesproken...

Hallo verdriet...

BespiegelingenPosted by LiefdeWerk Tue, April 05, 2016 10:13:53

Hallo verdriet…

Gisteren deed ik het weer… Ik begon verdriet te voelen, een gemis, en, ja hoor, daar ging mijn ego weer met mij aan de haal. Het ego dat geen verdriet wil voelen en dus alles zal doen om mij in beweging te zetten. In beweging zetten om iets te doen, waardoor ik dit verdriet niet hoef te voelen. Het ego wat me vertelt dat ik

het recht heb op.…

het niet heb verdiend…

ik ook weleens….

En dus creëerde ik mijn eigen rush. Ik stopte mijn verdriet weg, en deed dingen, die mij vroeger blij maakten. Waarna ik toch weer ontdekte dat ze me niet meer blij maken. Is dit herkenbaar voor je? Wat doe jij om geen verdriet te hoeven voelen? Meestal heb ik het direct in de gaten, als mijn ego weer eens met mij aan de haal gaat en mij richting oude patronen brengt. Maar dit keer duurde het een dag.

Vandaag zag ik het. En het is nooit te laat. Iedere dag mag ik opnieuw leren. Iedere dag mag je opnieuw beginnen in een groeiend bewustzijn. Je valt nooit helemaal weer terug naar je “oude” ik, maar je krijgt zo wel mooie herhalingsoefeningen aangeboden. Die niets anders doen dan je meer vertrouwen geven in een bewuster leven, een leven vanuit het hart.

Vandaag ben ik weer terug bij mijn hart. Het hart waar vandaag verdriet is. En vandaag geef ik het de ruimte en ga ik het maar weer eens doorvoelen. Hallo, verdriet, ook jij mag vandaag je plek innemen in mijn leven. Ook jij hoort erbij. Ik weet het. Intussen adem ik in en uit, leef ik het leven voluit, en ben ik uiteindelijk zielsgelukkig.